вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Прес-реліз: ElectUACamp запустив 12 інноваційних кампаній


9-11 жовтня 2015 року в офісі ГО "Інтерньюз-Україна" відбувся баркемп на тему участі громадськості у виборчому процесі ElectUACamp 2015 (хештег - #elect_ua)

Разом з баркемпом проходив конкурс інноваційних ідей до виборів. 30 учасників з 15 регіонів України взяли участь в події, запропонувавши 18 ідей інноваційних проектів для реалізації. Впродовж трьох днів учасників удосконалювали ідеї, розробляли діяльність та календар заходів.

У неділю, 11 жовтня журі конкурсу обрало шляхом відкритого конкурсу 12 ідей проектів, які будуть реалізовані в період до 25 жовтня.

Разом з тим, учасники дізналися під час ElectUACamp про юридичні аспекти місцевих виборів (Павло Моісеєв), вивчили уроки інноваційних громадських кампаній (Віталій Мороз), дізналися як застосовувати інструменти Інтернету для досягнення аудиторій (Марія Крючок), як робити громадські кампанії в короткі часові терміни (Юрій Лісовський) та досягати результату, плануючи кампанії аби змінити поведінку виборців в захисті власних прав (Олег Левченко).  Учасника баркемпу Гліб Каневський запропонував презентацію, під час якої розказав як ефективно шукати інформацію про кандидатів на урядових базах даних задля контролю за їх доходами.

Модераторами баркемпу виступили Марія Саврун та Павло Білоусов, до членів журі були запрошені Настя Станко (Громадське ТБ), Марина Безкоровайна (Офіс координатора ОБСЄ в Україні) та Віталій Мороз (ГО "Інтерньюз-Україна"). Кожен з підтриманих проектів отримає фінансування в сумі 21 000 грн. 

Для довідок: Марія Саврун msavrun (at) internews.ua, Віталій Мороз vitaliy.moroz (at) gmail.com  

Немає коментарів:

Дописати коментар