вівторок, 24 листопада 2009 р.

Навіщо цей блог?

Інноваційні проекти від Інтерньюз-Україна - це не тільки MediaNext. Водночас, без MediaNext як головного на сьогодні новомедійного проекту організації й, мабуть, для України, не були б можливі подальші ініціативи.

Проект "Всеукраїнська Twitter-трансляція виборчого процесу" є однією з таких ініціатив. Отож, міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» (ІУА) та Представництво Інтерньюз Нетворк в Україні запрошують журналістів всіх типів ЗМІ, представників громадських організацій, які працюють у сфері демократизації взяти участь у тренінгах проекту з використання інструментів нових медіа (мікроблогінг, фото- та відеоматеріали в Інтернеті).

Учасники проекту, які прослухають тренінги, забезпечать всеукраїнську Twitter-трансляції фінальної стадії (7-17 січня 2010) президентських виборів в регіонах України, яку зможуть відстежувати всі журналісти і представники моніторингових місій.

Що отримують учасники проекту?

1. Тренінг з мікроблогінгу
Участь у тренінгах надасть можливість навчитися основам мікроблогінгу у сервісі Twitter через інструменти різні веб-сайти і мобільний телефон (основна увага приділятиметься правилам трансляції зі спеціальними хеш-тегами). Участь у тренінгах є безкоштовною.

2. Технічна підтримка мобільного зв’язку
Всі матеріали (твіти) учасників проекту акумулюватимуться на спеціальному блозі проекту. Таким чином проект надасть первинні матеріали про стан перебігу виборчого процесу в регіонах України. Для забезпечення достатніх умов трансляції учасникам проекту буде надано технічну підтримку у вигляді оплати мобільного зв’язку на час дії проекту.

3. Участь у першому в Україні проекті з Твіттер-трансляції виборів
Цей проект – одна з перших спроб в Україні транслювати процес виборів за допомогою нових медіа. У вас є унікальна нагода стати першовідкривачами нової сторінки в історії української журналістики й громадської діяльності.

Хто зможе взяти участь в проекті? Проект націлений на журналістів і медіа-активістів з 5 ключових регіонів. Одеса, Запоріжжя, Луганськ, Тернопіль, Житомир.

Тренінги цього проекту відбудуться:

8 грудня 2009 р. - Одеса (до участі запрошується представники Одеської, Херсонської, Миколаївської областей та АРК).
9 грудня 2009 р. - Запоріжжя
11 грудня 2009 р. - Луганськ
17 грудня 2009 р. – Тернопіль (до участі запрошуються представники Тернопільської, Івано-Франківської і Хмельницької областей)
18 грудня 2009 р. - Житомир

Найактивніші учасники проекту (визначатиметься за кількістю постів та якістю поданої інформації) будуть нагороджені найвідомішими на Заході камерами для блогінгу - Flip Video.

Для участі у проекті необхідно заповнити не пізніше 30 листопада 2009 року, 12.00, онлайн-анкету учасника, яку розташована на нашому блозі

Із запитаннями звертайтеся до Ольги Сушицької, координатора проектів МГО «Інтерньюз-Україна» e-mail osushytska (at) internews.ua та за номером 067 243 63 55.

Група учасників проекту формується на конкурсних засадах. Організатори повідомлять запрошених учасників про участь до 3 грудня 2009 року.

2 коментарі:

  1. чесно кажучи, не дуже зрозуміло, що ж треба буде робити...

    Треба буде давати он-лайн мікро-репортажи через Тві?

    Дякую )

    ВідповістиВидалити
  2. Так, потрібно буде робити репортажі, які відображатимуть як цікаві моменти виборчого процесу, так і труднощі, зокрема, можливі порушення etc

    ВідповістиВидалити