пʼятницю, 26 лютого 2010 р.

27 лютого в Інтерньюз-Україна зустріч найактивніших учасників ElectUA

Завтра в Київ приїздять 15 найактивніших учасників ElectUA. В офісі Інтерньюз-Україна ми розпочнемо з презентації найцікавіших моментів Твіттер-трансляції виборів. + дискусія щодо проекту, як його бачать учасники зсередини + бренйсторм щодо подальших планів

Пізніше - неформальне спілкування й командні ігри. Слідкуйте за хештегом #elect_storm

пʼятницю, 12 лютого 2010 р.

Вітаємо переможців 2 туру Твіттер-трансляції!

2 тур Твіттер-трансляції виборів ElectUA був не менш насичений як і перший. Результати - нижче.

Вітаємо усіх учасників Твіттер-трансляції і бажаємо й надалі розвивати традиції громадянської журналістики як доповнення до професійного фаху!

Наразі кілька цифр. Усього за 2 тури Твіттер-трансляції cтворено більш як 18 000 унікальних твітів Хештег #elect_ua є найбільш масовим в українському Твіттері, наступним за популярністю - #news та #ua доведеться доганяти #elect_ua більше як місяць.

В цій країні вибори ніколи не закінчуються. А це значить, що хештег не переходить в глибокі схови інтернет-архівів:)

Усі наступні висвітлення виборів чи навколовиборчих питань асоціюватиметься з #elect_ua, до поширення якого долучилися наші друзі - учасники навчань #medianext_ua, #umedia, #elect_test та звісно, звичайні користувачі інтернету й твітеряни.

Координатори проекту Твіттер-трансляції ще зберуться у Києві 27 лютого. Запросимо також і кількох найактивніших учасників для обговорення, брейнсторму "що далі?" та відпочинку, який Інтерньюз-Україна  організує у цей вихідний день. Спасибі усім, кому було драйвово з ElectUA!

Таблиця з результатами II туру Твіттер-трансляції
окреме спасибі Ігорю Западенко, редактору сайту ElectUA та керівнику Хмельницького порталу за сприяння!

четвер, 4 лютого 2010 р.

Оновлений дизайн сайту ElectUA.org

Від сьогодні ми оновили дизайн сайту Твіттер-трансляції та додали новий функціонал:

- додали вікно "Монітор порушень", куди спрямовані твіти за хештегом #elect_sos, що можуть свідчити про можливі порушення

- RSS на кожне вікно

- Оновлення сторінки Умови трансляції http://electua.org/umovy/. На кврті регіонів виправлення, в тому числі Чернівецька область з правильним хештегом #elect_cv

Що можна було б покращити в майбутньому? Адже часу на зміни у нас було небагато

понеділок, 1 лютого 2010 р.

2 лютого розпочинаємо II тур #elect_ua

Від 2 по 10 лютого пропонуємо охочим і друзям вдруге приєднатися до #elect_ua зі сподіваннями, що не доведеться запрошувати і втретє:)

Що нового у Твіттер-трансляції під час II туру виборів?

Головна інновація для II туру – це акцент на фіксуванні учасниками ймовірних порушень. Для інформування про порушення для повідомлень (твітів) введений додатковий хештег - #elect_sos. Повідомлення з цим хештегом буде з’являтися у віконці «Монітор порушень».

Якими можуть бути ймовірні порушень? Будь-ласка, Топ-5 ситуацій, під час яких ймовірні порушення законодавства Успіхів!